KULPEN

Fiske:
Laksen
Ørret vs. laksyngel
Fluer
Fisketurer
Fiskeravgift
Huggtabell
Fiskeordbok

Fluebinding: Fluebindingsutstyr
Fiskeutstyr
Tubeflue: Steg for steg NY

Fisketider for fiske i sjøen etter laks, sjøaure og sjørøye

Lov om laksefisk og innlandsfisk m.v.

Tips oss


Logo
KULPEN
Alle rettigheter:
Copyrigh t
Kulpen Sportsfiskeklubb © 2002-2005
Sist oppdatert: 04-May-2005 ©Webmaster: Geir Pettersen
FLUEBINDINGSUTSTYR
av Ronny Skogli

Bindeutstyr:

Bindestikka: Den skal være stødig og ha flere innstillinger slik at du kan vri og vende stikka. Dette for å kunne se flua i alle vinkler og retninger som er ønskelig samt for å lette vanskelige bindeoppgaver. Når du skal investere i en stikke, legg i et par hundre kroner ekstra så du slipper å plages med at stikka er utslitt innen et par år .

Saks: Du bør minst ha to sakser. En saks til litt grov klipping og en saks med tynn spiss til finklipp. Det kan være en fordel å ha en saks som er fjerbelastet slik at den åpner seg selv, men dette er smak og behag.

Tråholder: Binder man laksefluer og ørretfluer, altså store og små fluer er det greit å ha flere tråholdere. Det letter arbeidet når man slipper å skifte tråd for hver gang man skal binnde en flue av en annen størrelse/bruke en annen type trådsnelle eller en tråd av en annen farge. Det er mange størelser å fasonger å velge mellom på markedet av trådholdere og trådsneller .

Hakkelbeskytter: Denne brukes til å beskytte haklet når du skal lakke hodet på fluen, den har som regel flere størelser på hullene, til de forskjelige størrelser av kroker og hoder du har på fluen.

Hackelklemme: En hackelklemme brukes til å holde haklet med, det kan være problematisk å holde hacklet med fingrene hvis du binder veldig små fluer, du har store (pølse)fingre eller hacklet er kort. Klemmen finnes i forskjelige varianter, personlig foretrekker jeg en med beskyttelse på klemmeflaten, de uten beskyttelse har lett for å kutte haklet og det er så inn i h.....irriterene.

Whip finish: Ett avslutnings verktøy ("Whip finish) brukes til selve knuten på flua, det går fint å bruke fingrene til å lage en bra avslutning men det er lettvint med dette verktøyet.

Heklekrok: Brukes til å hekle kroppen på flua, dette kan høres avansert og rart ut for noen, men det det er i en del tilfeller en grei måte til å få en delikat og funksjonell flue.

Tannbørste: Brukes for å pusse tennene med selvfølgelig!!! Men jeg bruker den også i forbindelse med fluebinding. I denne sammenheng bruker jeg den til å børste kroppen til fluene så de får en fyldigere og luftigere kropp..

Lakknål: Brukes til å lakke hodet på fluen bla. for at knuten ikke skal gå opp.

Dette er noe av det verktøyet som jeg personlig bruker men som sagt er det utallige forskjellige varianter og fasonger.

Bindemateriell
(Dette er et kapittel som man kan skrive om i årevis, så dette tas i kort tekst)

Er du nybegynner, så er det fine nybegynnersett å få kjøpt til en "billig" penge (5 - 600 kr). Med ett slikt sett har du nok til å begynne med. Pass på hva du kjøper av utstyr for når det "tar av" blir det snart mange tusen kroner. Du er da kommet til ett stadie der man binder flere fluer enn man klarer å forbruke og mange fluer blir til pynt/samlinger. Etter hvert som man blir flinkere prøver man å få dem finest mulig og så bytte ut de som ikke ser så bra ut i flueboksen.

Tips: Når du binder fluer, så lag i hvertfall to eller flere fluer av samme mønstret, varier på krokstørelsen, lag noen litt fyldigere og noen litt mindre en originalen.

Dette vil du få nytte av når du fisker i elva og forholdene (som f.eks. vannstand og tempratur) forandrer seg.

Copyright ©Kulpen Sportsfiskeklubb
webmaster: Geir Morten Pettersen
HVA RØRER SEG i KULPEN
Fluebindekskolen: Tubeflue- Se her
Filmer: Isfiske & speycast
Se her
Alta elva: 2 dager i altaelva..Se her
Stabburselva: Fin liten lakselv..
Se her.
Saltdalselva: Grov sjøørretelv...
Se her
Nye laksefluer er lagt ut
Se her
Les om vår tur til Namsen 2002 Se her
Hvor tung er laksen i forhold til sin lengde se her
Hvordan skille laksyngel og ørret..Se her

NOE AV DET SOM VENTES INN I KULPEN:
Laks: 12,5 kg på enhåndsstang..
Tur til orkla: kastekurs med syrstad & co...
En snartur i verdalselva...
Film: Når laksen vinner kommer her
Tubefluer kommer her
Annonser:

GCOF


KommaTeck as