FISKETURER

Fisketurer:
Altaelva 2004
Børgefjell
Finnmarksvidda
Namsen

Orkla
Saltdalselva
Stabburselva
Stabburselva 2003
Sennalainne

Tips oss


Logo
KULPEN
Alle rettigheter:
Copyrigh t
Kulpen Sportsfiskeklubb © 2002-2005
Sist oppdatert: 31-May-2005 ©Webmaster: Geir Pettersen
Børgefjell
Av Ronny Skogli/Geir Morten Pettersen

Hvorfor akkurat Børgefjell?
Det finnes utallige fiskevann i nærområdet vårt. Vann som viBørgefjell vet gir mye stor og flott fisk,vann som vi har hørt skal inneha fin fisk og vann som vi bare har sett oss ut på kartet. Så hvorfor legge ut på en tur som ville føre til 15 timers kjøring i bil. Passere hundre - ja, kansje tusenvis av kjempefine fiskevann og elver. For så å sette seg i en båt for 1-2 timer, og til slutt gå 3 - 4 timer for å fiske i noen vann?

"Galskap", vil noen si. "Snakk om å gå over bekken etter vann", vil kanskje anUtsikt over dalendre si, men ikke vi! Det er ikke mengden fisk som driver oss ut på disse turene, men to andre kriterier: nysgjerrigheten og naturopplevelsen. Det var etter å ha lest en del om Lars Monsen's vandring på Børgefjell at man ble nysgjerrig på dette vidundelige fjellandskap og tok beslutningen om at det skulle bli mål for neste tur.

Vel framme
Så etter en lang biltur, båtur og en del vandring sto vi på Børgefjell. Nok en Norsk naturperle, tenkte vi og speidet utover landskapet. Naturopplevelsene ble Fiskeren vant denne gangenmange, vi fikk blant annet oppleve bever i full gang med å bygge sin "hytte", vi traff på 4 - 500 ryper, vi så rødreven på jakt, pluss mye mye mer. Fin fangst, (kniven er str. 9)

Fangsten
Og så var det fisket da; fisket ble fortreffelig. Vi fisket i mange fine vann og elver. Jevnt over var ørreten av fin strørrelse og i meget god kondisjon. Dette gav mange gode fighter med lett fiskeutstyr. Ørreten var bitevillig så lenge det var vindstille, men med det minste vindpust var den som blåst bort. Så etter å ha prøvd ut flere fisketeknikker og et utallig antall fluer/nymfer fant man også ut hvordan den kunne lures under slike forhold.

Hjemreisen
Etter 5 dager i vill natur måtte en begynne hjemreisen. Vi hadde Hengebrubestillt båtskyssen til å hente oss klokken åtte denne kvelden, så vi måtte skynde oss for ikke å måtte gå flere mil ekstra. Allerede på hjemturen begynnte vi å planlegge neste tur.

Vil du ta en tur til Børgefjell kan dette anbefales på det sterkeste.

Hilsen
Kulpen Sportsfiskeklubb

Copyright ©Kulpen Sportsfiskeklubb
webmaster: Geir Morten Pettersen
HVA RØRER SEG i KULPEN
Tur til orkla: kastekurs med syrstad & co...Se her
Fluebindekskolen: Tubeflue- Se her
Filmer: Isfiske & speycast
Se her
Alta elva: 2 dager i altaelva..Se her
Stabburselva: Fin liten lakselv..
Se her.
Saltdalselva: Grov sjøørretelv...
Se her
Nye laksefluer er lagt ut
Se her
Les om vår tur til Namsen 2002 Se her
Hvor tung er laksen i forhold til sin lengde se her
Hvordan skille laksyngel og ørret..Se her

NOE AV DET SOM VENTES INN I KULPEN:
Laks: 12,5 kg på enhåndsstang..
En snartur i verdalselva...
Film: Når laksen vinner kommer her
Smålaks i Lysnes-elva
Annonser:

GCOF


KommaTeck as