FISKETURER

Fisketurer:
Altaelva 2004
Børgefjell
Finnmarksvidda
Namsen

Orkla
Saltdalselva
Stabburselva
Stabburselva 2003
Sennalainne

Tips oss


Logo
KULPEN
Alle rettigheter:
Copyrigh t
Kulpen Sportsfiskeklubb © 2002-2005
Sist oppdatert: 31-May-2005 ©Webmaster: Geir Pettersen
På fisketur i Finnmark/Nord-Troms
(Badda/Mokajavre/Galnesjavre)

Av Ronny Skogli/Geir Morten Pettersen

Navit i Kvænangen
Målet for denne turen var å prøve fiskelykken i en del vann i området mellom finnmark fylke og Nord-Troms.Navitfossen På turen oppover stoppet vi først ett par dager ved Navitfossen camping ved Navitfossen. Navitfossen ligger noen korte kjørbare kilometer avsides fra E6, nesten innerst i Kvænangen Navitfossen ned mot haveti Nord-Troms. Fossen i elva ligger et par hundre meter fra sjøen og det er umulig for fisk til å passere denne. Det finnes heller ikke noen laksetrapp som gjør dette mulig. På dette korte strekket mellom sjø og foss er det fullt mulig å fiske både sjørøye og sjøørret, en og annen laks stryker også innom. I kulpen under fossen bruker det ofte å stå fullt med fin sjørrøye samt en og annen laks, dette gjerne litt sent på fiskesesongen. Fisket er gratis for dem som oppholder seg på campingplassen ved fossen. På øversiden av fossen er det mye ørret, ørreten er i fin stekfisk strørrelse. Lenger opp i elva kan man være heldig å få ørret på flere kilo. Det var sjøørreten som fristet oss til å stoppe denne gangen.

Luftveien fra AltaI matlagingen
Etter å ha fisket noen små sjøørreter samt en god del ørret i Navit var det et par små timer bak rattet før man var framme i Alta. Fra Alta til bestemmelsesstdet ble det valgt korteste strekning, luftlinjen. Selv om ikke alle er like glad i å fly gikk alle ombord i helikopteret som brakte oss trykt og behagelig fram.

Leirplassen midt i matfatet
Det tok ikke lang tid etter vi hadde landet før vi hadde funnet den perfekte leirplassen. Plassen lå ved et vann med mye fisk og med kort vei for utflukter til andre nærliggende elver og vann.
Det første måltidet kom kun kort tid etter å ha landet, det bestod av fersk nystekt røye fra stedet, snurret i rømme og løk. Måltidet var ikke å forakte, det smakte "fortreffende" og ble inntatt inne i den medbrakte lavoen.Nattmat "i det grønne"

Værforholdene på vidda
Været på vidda varierer veldig. Vi opplevde alt fra varme mygg- og kleggfyllte dager til frost om natten. Temperaturen varierte fra +25 grader til minus grader. Noen kvelder/netter kunne vise seg å bli noe av det fineste som Nord-Norge har å by på, med midnatsol og fin temperatur. Bildet til høyre er tatt kl. 03.00 på natten. Fiskingen foregikk jevnt over hele døgnet men noen pauser må man unne seg. Her inntar både hund og folk litt nattmat i mellom slagene.

SomTåkefullt fiske tidligere nevnt var været høyst variabelt. Et par dager fikk vi tett tåke og sikten ble temmelig dårlig. Med frykt for å gå oss bort ble de lengre utfluktene ble noe begrenset.

Fiske i tåka
Røya ble noe mindre aktiv i tåka men var ikke helt uvilligFin kilos røye til å bite. Enkelte ganger opplevde vi ved tett tåke problemer med å lokalisere hvor vakene kom fra, vi kunne bare høre dem. I tett tåke hadde vi også noen problemer med å se hvor flua og agnet landet når man kastet. Disse to tåkeblildene ble tatt midt på dagen. Både ørreten og røya i vannet hadde jevn og fin størrelse og lå på rundt ett kilo.

Lumsk røye
Røya kan vise seg å være en lumsk fisk. Har røya Stille og rolig nattfiskeførst bestemt seg for å lukke kjeften igjen så er den ikke bare å lokke til hugg.Etter en periode med godt fiske opplevde vi plutselig at røya skulle vise seg fra den mindre bitevillige siden. Vi så flere vak og fisken fulgte etter flua, men fisken snudde etter å tatt flua i Fangst igjennærmere betraktning. Dette skjedde gang på gang. Etterhvert fisket vi bare på godt humør og gode minner. Vi fisket og fisket og fisket litt til uten å få noen hugg. Etter litt leting fant vi ut at røya gikk og beitet på ett bitte lite lyst insekt. Etter å ha lett litt i flueboksen ble det prøvd ut en liten lys flue i strørrelsesorden 20-22. "Smakk", plutselig ble det fangst igjen. Denne lille flua skulle vise seg å bli en for stor fristelse for røya og berget fangsten denne kvelden.

Hilsen
Kulpen Sportsfiskeklubb

Copyright ©Kulpen Sportsfiskeklubb
webmaster: Geir Morten Pettersen
HVA RØRER SEG i KULPEN
Tur til orkla: kastekurs med syrstad & co...Se her
Fluebindekskolen: Tubeflue- Se her
Filmer: Isfiske & speycast
Se her
Alta elva: 2 dager i altaelva..Se her
Stabburselva: Fin liten lakselv..
Se her.
Saltdalselva: Grov sjøørretelv...
Se her
Nye laksefluer er lagt ut
Se her
Les om vår tur til Namsen 2002 Se her
Hvor tung er laksen i forhold til sin lengde se her
Hvordan skille laksyngel og ørret..Se her

NOE AV DET SOM VENTES INN I KULPEN:
Laks: 12,5 kg på enhåndsstang..
En snartur i verdalselva...
Film: Når laksen vinner kommer her
Smålaks i Lysnes-elva
Annonser:

GCOF


KommaTeck as