FISKETURER

Fisketurer:
Altaelva 2004
Børgefjell
Finnmarksvidda
Namsen

Orkla
Saltdalselva
Stabburselva
Stabburselva 2003
Sennalainne

Tips oss


Logo
KULPEN
Alle rettigheter:
Copyrigh t
Kulpen Sportsfiskeklubb © 2002-2005
Sist oppdatert: 31-May-2005 ©Webmaster: Geir Pettersen
Laksefiske i Stabburselva
Stabburselva i Porsangerfjorden.
Av Geir Morten Pettersen

Stabburselva og Stabbursdalen med nasjonalparken er virkelig en norsk naturperleStabbursnesset som det gjør seg vanskelig å overgå. Stabburselva ligger i Finnmark fylke inne i I kastetPorsangerfjorden. Selv om stedet ikke er godt kjent for sine storlakser kan Stabburselva by på både stor laks og fin sjørøye. Dette kan bevitnes på veggen til kafèen ved elva, her henger det bilder av flere laksefiskere med lakser Tålmodig fluefiskerrundt 20 kg. Ett av målene denne gangen var å se om vi klarte å lokke laksen til hogg.

Vi har hatt været med oss på mange turer, men denne gangen var vi ikke riktig så heldig. Nok en tålmodig fiskerSelv om det i små perioder kunne være slik som på bildet over, var det jevnt over kaldt og vått som i havet. Utsiktene for laksefiske var heller ikke de beste, oppgangen hadde vært laber og fangststatestikken for vassdraget de seneste dagene pekte i samme retning.

"Ser du laksen som ligger på bredden"Tidvis regnet det temmelig kraftig og temperaturen var ikke mange streker over nullpunktet. Kaffe og pølsekosTil tross for at mange av de som var i samme ærend som oss foretrakk sine hytter og campingvogner, bestemte vi oss for å trosse været, lage bålkaffe samt grille pølser ved elvekanten.

I blant lysnet det litt og det var tidvis meget hyggelig i elva. Fisket vårt startet litt slik som statestikken for vassdraget forøvrig de seneste dagene og det ble fisTurens første laksket, fisket og fisket i flere timer uten resultat. Men så plutselig løsnet det. Mens de fleste andre satt godt og varmt inne begynte laksen å bevege seg i elva. Flere smålakser var oppe samtidig og det ga håp som varmet en kald augustkveld.

Så var det bare å finne ut hva laksen villeKokken lager til middag ha, først ble det prøvd litt større mørke fluer som etter "boka" skulle være bra etter lys og temperaturforhold å dømme. Men laksen ville ikke hogge. Som i flere andre klare finnmarkselver går ofte grønne fluer godt (da spesiellt på varme sommerdager), og etter å ha festet en liten grønn flue (Kulpen Green) på enden av fortaumen smalt den første smålaksen på kroken. "Sjefskokken" lager kokt laks til middag

 

Etter dette ble det flere lakser som ikke kunne motstå flua. De fleste av disse ble landet trygt og godt, men de to største fikk friheten tilbake før de ble tatt på land (ufrivillig "Catch and release"). Vår faste kokk på turene laget flere særdeles bra laksemidager. Under midagene stakk også flere "naboer" innom. Spesiellt var "grillet laks" noe som falt i smak. "Mon tro hva kokkens hemmelighet er? Har han noe spesiellt i krydderet???"

 

Hilsen
Kulpen Sportsfiskeklubb

Copyright ©Kulpen Sportsfiskeklubb
webmaster: Geir Morten Pettersen
HVA RØRER SEG i KULPEN
Tur til orkla: kastekurs med syrstad & co...Se her
Fluebindekskolen: Tubeflue- Se her
Filmer: Isfiske & speycast
Se her
Alta elva: 2 dager i altaelva..Se her
Stabburselva: Fin liten lakselv..
Se her.
Saltdalselva: Grov sjøørretelv...
Se her
Nye laksefluer er lagt ut
Se her
Les om vår tur til Namsen 2002 Se her
Hvor tung er laksen i forhold til sin lengde se her
Hvordan skille laksyngel og ørret..Se her

NOE AV DET SOM VENTES INN I KULPEN:
Laks: 12,5 kg på enhåndsstang..
En snartur i verdalselva...
Film: Når laksen vinner kommer her
Smålaks i Lysnes-elva
Annonser:

GCOF


KommaTeck as