KULPEN

Fisketurer:
Altaelva 2004
Børgefjell
Finnmarksvidda
Namsen

Orkla
Saltdalselva
Stabburselva
Stabburselva 2003
Sennalainne

Tips oss


Logo
KULPEN
Alle rettigheter:
Copyrigh t
Kulpen Sportsfiskeklubb © 2002-2005
Sist oppdatert: 31-May-2005 ©Webmaster: Geir Pettersen
Laksefiske i Stabburselva 2003
Stabburselva i Porsangerfjorden.
Av Geir Morten Pettersen

Ah....endelig fremme.
Etter en halv dags kjøring og mye tull for å fylle mange kjedelige timer kjøring var vi endelig framme med elva. Elva vi mange ganger tildligere har besøkt med godt hell og fine stunder (se bla annet her). Før i gamle dager var vi med på å dra på land mange fine sjørøyer ved siden av en og annen laks. I senere tid har det blitt mindre fiske etter sjørøya og mere laksefiske.
Stabburselva 2003 - En tålmodug fisker venter på at laksen skal hugge.
Foto: Geir M. Pettersen
Selv om statestikken når det gjelder laks i vassdraget har blitt betrakteligere dårligere de senere år, var det laksen som nok en gang fristet.

Overnatting
Når det gjelder overnatting har vi i "all" tid benyttet muligheten for overnatting på campingplassen ved siden av elva, men i år valgte vi en liten vri. Det var allerede begynnt å bli sen kveld da vi endelig kom til hytta vi hadde fått låne av noen bekjente. Hytta lå perfekt til med elvebredden med god utsikt utover elva og fjorden. Vi vil også benytte denne anledning takke for lånet av hytta.

Vi vil fiske...desperat...hvordan får vi tak i kort????
Etter å ha fått ut det meste av bagasjen vi hadde med begynnte jakten på fiskekort.Vi besøkte de gode gamle plassene for kjøp av fiskekort men der ble det klart at vi var noen timer for sent til trekningen av fiskekortet. Vi begynte å bli desperate....hvordan får vi tak i kort?? Forslagene om å utgi seg som fiskeoppsynsmann for å få se papirene til andre fiskere for så å hive dem på elva ble ikke kommentert med noe annet enn ett lite smil. Etter å ha brukt de "små grå" pluss snakket med noen lokale personer fikk vi endelig tak i fiskekort på ett privat vald i elva.

Dårlige tider....mye sel i fjorden
En fin liten laks som ble fisket av Helge skogli.
Stabburselva 2003
- Foto: Geir M. Pettersen

Fisket oppover elva hadde vist seg å være labert de siste dagene og det gav ikke håp om de store fangstene. Skylden gav de lokale fiskerne på all selen som var i fjorden og som herjet rundt elvemunningen. Vi var skjønt enige om at dette ikke var gunstig for oppgangen av laks og hadde dette i bakhodet i det vi gikk til elvebredden. Vi fordelte oss på valdet og det gikk ikke mange minuttene før første laksen hogg til. Laksen tok flua i strømkanten på stramt fluesnøre og det bar rett ut i stømmen. Hugget var raskt og kontant men jeg satt med en følelse av at den ikke satt veldig godt. Det varte ikke mange minuttene før laksen kom seg løs og jeg hadde fått bekreftet mine mistanker.
Sløying: Her blir laksen klargjort for et skikkelig herremåltid.
Stabburselva 2003
- Foto: Geir M. Pettersen

Laksen hadde tatt første stikk...
Vi fisket videre og straks etter var det nok en laks etter flua, dette lovet godt for kvelden. Utover kvelden hadde vi flere napp men laksen ville liksom ikke sitte. Selv om den var litt småspist i kveld hadde vi nå fått ett godt håp om laks de nermeste dagene. Dette stikk i strid med alle tidligere signaler. En ting var sikkert det var laks i elva. Neste dag ble en gedigen nedtur. Lite laks å se, ingen laks å kjenne og bare negative rapporter fra fiskekolegaer. Ikke nok om det, den lokale avisa hadde oppslag om 1500 sel i fjorden. Dette kunne tatt motet fra selv den ivrigste laksefisker.

Middagen berget
Etter ett par dager med fiske løsnet det endelig. "De gamle er fortsatt eldst.." og det skulle vise seg å være rett også i dag. Eldstemann på turen klarte omsider å få laksen til å hugge.
Grillet laks: Utålmodige fiskere klarte ikke å motstå fristelsen av laksen før fotografen fikk hentet kameraet.
Stabburselva 2003
- Foto: Geir M. Pettersen
Etter en kort kamp lå laksen på elvebredden, dagen, truen, middagen og alt annet var berget. Laksen ble omhyggelig slaket og klargjort for grilling. Kokken hadde tatt seg godt av maten og tryllet fram ett alderles herlig måtid. Middagen ble fortært utendørs og alt var bare lykken igjen. Etter noen lykkelige dager ved stabburselva tok vi turen til Navitelva og videre til Målselva.
"Slukhalsene": Her de gode og mette fiskerne.
Stabburselva 2003
- Foto: Geir M. Pettersen

 

 

Mvh
KULPEN SPORTSFISKEKLUBB

Copyright ©Kulpen Sportsfiskeklubb
webmaster: Geir Morten Pettersen
HVA RØRER SEG i KULPEN
Tur til orkla: kastekurs med syrstad & co...Se her
Fluebindekskolen: Tubeflue- Se her
Filmer: Isfiske & speycast
Se her
Alta elva: 2 dager i altaelva..Se her
Stabburselva: Fin liten lakselv..
Se her.
Saltdalselva: Grov sjøørretelv...
Se her
Nye laksefluer er lagt ut
Se her
Les om vår tur til Namsen 2002 Se her
Hvor tung er laksen i forhold til sin lengde se her
Hvordan skille laksyngel og ørret..Se her

NOE AV DET SOM VENTES INN I KULPEN:
Laks: 12,5 kg på enhåndsstang..
En snartur i verdalselva...
Film: Når laksen vinner kommer her
Smålaks i Lysnes-elva
Annonser:

GCOF


KommaTeck as